Всеки човек обича да си похапва вкусотии. Често пъти обаче си мислим, че истински вкусните ястия могат да бъдат приготвени само от професионални готвачи. Да, но това съвсем не е така.

За да ви докажем, че всеки може да е корифей в кухнята, сега отрешихме да ви представим лесна, бърза и страхотна рецепта, с която ще оберете овациите на всички.

И така – представяме ви най-вкусното тестено руло с кайма и карамелизиран лук.

За тестото ще са ви необходими:
Пшенично брашно - 300 гр
Яйце - 1 бр
Вода - 125 мл
Растително масло - 3 супени лъжици
Сол - 1 ч. л.

За пълнежа:
Кайма или някакво мляно месо - 400 гр
Голям лук - 1 бр
Соев сос - 3 супени лъжици
Захар - 1 ч.л.
Растително масло (за печенето)
Сол (на вкус)
Черен пипер (на вкус)
Пармезан - 50 гр
Галета - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, добавете сол, яйцето, растителното масло и водата. Омесете тестото. Оставете го в хладилника за 20-30 минути. 

През това време нарежете лука. Загрейте мазнината в тигана и добавете лука, както изахарта. Бъркайте и пържете до златисто. Добавете соевия сос и гответе още 3-4 минути. Малко преди да махнете тигана от котлона добавете малко сол и черен пипер.

Извадете тестото от хладилника. Разточете го хубаво и поръсете с галетата. Разпределете лука из цялото тесто. Върху него сложете и майката (месото), а след това поръсете с пармезана.

Внимателно навийте тестото и нещата върху него на руло. След това го сложете в намазнена тава и го пъхнете в предварително загрята фурна (на 180 градуса) за 30-35 минути. малко преди да извадите рулото го намажете с масло, за да хване хубава златиста коричка.

И така - кулинарният шедьовър е готов. Добър апетит. / jenata.blitz.bg