Да искаш постоянно да се докосваш до любимия, да го целуваш и да не го изпускаш от ръце, е съвсем присъщо за хората, които наистина се обичат.

Интимните отношения са едни от най-любопитните за психолозите, които постоянно се интересуват от изучаването на този способ на изразяване на чувства.

Начинът, по който държите ръцете си с любимия, може да каже много за връзката ви.

 

Леко преплитане на пръстите: уважение

Този начин показва, че връзката ви е емоционално стабилна и че имате пълно доверие на партньора си. Показвате на околните, че сте двойка, но оставяте достатъчно лично пространство един на друг - уважавате чувствата и индивидуалността на другия.

Длан в длан: отговорност

Това е доста популярен начин да се държат ръцете. Той показва кой доминира в отношенията. Този, чиято длан е отгоре, е лидерът. Когато мъжете искат да защитят или успокоят партньорката си, те я хващат така.

Силно преплетени пръсти: грижа

Вашата сила са дълбоката емоционална привързаност, която изпитвате, а не толкова физическото привличане. Опитвате се да бъдете честни помежду си, без да криете слабостите и недостатъците си. Вашите отношения се основават на доверие и грижа.

Държите се за кутрето: флирт

Вашите отношения са във флиртуващата фаза. Вие просто научавате нови неща един за друг и не сте готови още за никаква отговорност. Когато връзката е в самото начало, това е начинът, по който хората често държат ръцете.