Историята на 34-годишната Мишел Коакли, която живее в английското абатство Уитби, е повече от потресаваща. Всичко започнало през 2010 година, когато тя била диагностицирана с куп заболявания – менингит, морбили, проблеми с щитовидната жлеза и гръбнака. 

До този момент Мишел живеела на пълни обороти – работила на няколко места, излизала с приятели, постоянно пътувала и се забавлявала. 

Младата жена запълвала всеки миг от живота си с нещо, за да може да преживее загубата а баща й Артър Коакле. Мъжът загинал на 61 години при самолетна катастрофа, станала през юни 2009 година.

Оказало се, че напрежението директно е дарило здравето й, затова на младата жена й се е наложило да прекарва повече от времето си на легло.

„Спях по около 22 часа на ден. Първоначално прекарвах в леглото около 13 часа, но после болните станаха толкова големи, че едва мърдах и затова предпочитах да спя. Така бе за период около две години. Но един ден се събудих – буквално и преносно, и видях какво се е случило с тялото ми. Останах потресена”, спомня си Мишел.

Когато Мишел била диагностицирана с всичките си болежки тя носила дрехи 10 размер.

„Тъй като не можех да ставам от леглото ядях все дребни нещица – снаксчета, чипс, сладкишчета, сандвичи и други бързо приготвени неща. Първоначално живеех при майка ми, която не можеше много да готви. После се върнах у дома при приятеля ми, но той бе по цял ден на работа, а аз нямах сили да готва. Уморявах се дори само, ако трябваше да стана от леглото до дивана и обратно. Затова винаги си поръчвахме готова храна или пак залагахме на чипс, спанкс, сандвичи и сладкишчета. Да, но само за две години от размер 10 станах размер 24”, разказва Мишел.

Тя е категорична, че е качила всичките тези килограми не заради яденето, а заради спането.

„Да, ядях подобни неща, но в малки количества. При това само по веднъж на ден. Значи напълняването ми се дължи само и единствено на съня”, отсича Мишел.

Все пак след две години сън – буквално и преносно, жената решила, че е време да пребори самата себе си и започнала да спи по-малко и да се опитва да ходи, че дори и да излиза.

Със силната си воля на духа тя успяла не само да свали някое и друго килце, но и да пребори заболяванията си.

„От сън спомени няма. А в моя случай не само това, но и има и много вреди. Не го правете и вие. Не си причинявайте подобни неща на тялото”, призовава Мишел. / jenata.blitz.bg