Деца от детско-юношеската школа на "Ботев" Пловдив от набор 2005 с треньор Румен Байрев посетиха спектакъла "Възвишение" в Драматичния театър на Пловдив.

"Жълто-черните" момчета се запознаха с историята по романа на Милен Русков, представена блестящо на сцената от актьорите Бойко Кръстанов , Красимир Василев , Асен Блатечки , Ивайло Христов , Петър Тосков , Венелин Методиев , Христо Пъдев , Станислав Ганчев , Троян Гогов , Симеон Алексиев , Красимир Доков , Тодор Генов , Русалина Чапликова , Елена Кабасакалова , Лазарина Коткова , Светлана Мановска , Радина Думанян и Екатерина Георгиева.

Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо- малко бунтовници, малко разбойници- в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак. Тези нашенски „револуционери“ и за джоба си ще се погрижат, но и народа ще освобождават и „возвисяват“. Който не иска с добро - с бой! 

За тази „Револуция“ няма да прочетете в учебниците. Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.

Посещението на възпитаниците от детско-юношеската школа на клуба е част от подписаното Рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между ПФК "Ботев" Пловдив и Драматичен театър - Пловдив.