Депутатът от крайно дясното националистическо движение Двери Сърджан Ного е заплашил със смърт в Ютюб президента на Сърбия Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич. Това бе най-остро осъдено от вицепремиера в правителството на Сърбия Зорана Михайлович, която призова отговорните служби веднага да реагират, пише вестник "Политика". С тази заплаха със смърт Двери още веднъж показаха, каква е политиката на опозиционния Съюз за Сърбия, заяви Михайлович, цитиран от БТА. 

Депутатът от националистическото движение Двери Сърджан Ного в изявление за една медийна къща в Ютюб заяви, че според неговите информации премиерът Ана Бърнабич вече е парафирала споразумението от Дъблин с ЕС за мигрантите и, ако това е вярно, тя би трябвало веднага да бъде обесена на пл. "Теразия", а до нея и Александър Вучич. Ако Ана Бърнабич наистина е парафирала споразумението от Дъблин, а аз имам някои данни, че го е направила, тогава Брюксел може да изпрати на Сърбия милион и двеста хиляди мигранти, заявил Ного.

Заплахите на Ного бяха осъдени и от Марко Джурич, заместник-председател на главния комитет на Сръбската прогресивна партия. След призивите за изнасилване на министър-председателката, отправени от Съюза за Сърбия, откъдето никой досега не се е извинил на нея и на обществеността, от същия адрес пристигна призив за преврат и убийство на демократично избраните представители на властта, на което, като начало, би трябвало да реагира парламентът, чийто член е Ного, заяви Джурич, цитиран от вестник "Политика".

Европейският съюз има проблеми на своята територия и не може да внася нови и условие за влизането на Сърбия в ЕС е да реши проблема с Косово. Това е заявил австрийският президент Александър ван дер Белен на сръбския президент Александър Вучич, пише вестник "Данас". След срещата си с австрийския президент Вучич казал, че това условие за Сърбия не е никаква новина.

Президентът на Австрия Александер ван дер Белен заяви вчера в Белград, че Сърбия трябва да реши откритите двустранни въпроси, преди да бъде приета в ЕС. Ако съществува мирно и договорено решение между Белград и Прищина, ще го подкрепим с голяма благосклонност, е заявил Ван дер Белен след разговорите с президента на Сърбия, отбелязва в. "Данас".