Огромно задръстване се образува на булевард "Цар Борис III Обединител" вчера и ще мъчи дълго време шофьорите в Пловдив. До масивната тапа се стигна, след като вчера беше затворено западното платно на основната пътна артерия в района на площад "Централен" (от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Света Петка“). Там машините ще действат до 30 ноември. 

Въведена е временна организация на движение, която цели да подпомогне трафика. Колите от вчера се движат двупосочно в източното платно. Идеята обаче не помогна много и опашката от автомобили стигаше до булевард "Шести септември", като заплашваше да запуши и кръстовището на Чифте баня.

Разстоянието от там до малкия светофар до Централна поща се изминава за около 10 минути, а колите едва пъплят. Задръстването беше огромно дори около 15 часа, когато по принцип няма много коли, предава "Марица".

"Дано само не започнат да спират на аварийни в дясната лента, защото това се случва често и ще стане ужас", коментира шофьор от градския транспорт, който търпеливо чакаше да премине през задръстването.