Берое U15 замина днес Полша, където ще участва в силен международен турнир заедно с отборите на Лестър, Чикаго Файър, Олимпик Марсилия, Висла Краков, Легия (Варшава), Лахти, Локомотив (Загреб) и други.
Утре програмата на Берое предвижда тренировка в полския курорт Закопане, където ще се провежда турнира. В следобедните часове тима ще направи обиколка на местността с включено в нея посещение на туристически атракции. Организаторите на турнира, освен че поемат разходите около престоя на "зелено-белите", са подготвили и допълнителни тренировки и богата културна програма за старозагорци.
Първият мач на Берое U15 в Полша е в четвъртък когато тимът, воден от Радостин Александров се изправя в контролна среща срещу Чикаго Файър. Възстановяването след двубоя пък предвижда СПА занимания и аква парк. 
Турнирът в Закопане започва в петък сутринта, първият съперник е именно американският тим. Същият ден Берое U15 ще се изправи и срещу полския Висла. 
В събота съперници на Берое са финландския Лахти и носителя на купата на Швеция в тази възраст - Бромапойкарна.
"Поканата към нас дойде от организаторите, с които имаме дългогодишно сътрудничество чрез редица проекти и турнири в Европа. Силните ни изяви миналата година срещу Галатасарай (победа с 5:1) и срещу провинция Хъбей (победа с 2:1), както и успешния турнир в Италия, където отбора се отличи с атрактивен и съвременен стил на игра, също повлияха за това да получим покана, с която всичко да ни бъде подсигурено по време на турнира. Това е отлична възможност за нас да се срещнем с редица силни отбори и да видим в кое изоставаме и в кое не. Освен това е шанс за момчетата да добият опит, който ще им е безкрайно полезен занапред в развитието им", заяви при заминаването наставникът на Берое U15 Радостин Александров. 
В групата на тима са включени 19 играчи и двама треньори-наставникът Радостин Александров и треньорът на вратарите Пламен Петров. След завръщането от Полша част от играчите ще се присъединят към лагера на проектонационалния отбор във Варна, който стартира в понеделник. През миналия месец повиквателни получиха 9 от играчите на Радостин Александров, с което Берое стана тима с най-много проектонационали в тази възраст в страната. В първенството Берое U15 заема 3-о място във временното класиране.