Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас.
 
Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура като за разкриването им съдействие оказва и екип от експерти на НАП.
 
Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. с цел неплащане на ДДС при търговия с мобилни телефони.
 
По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, спечелени незаконно и марихуана. Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.
 
С постановление на наблюдаващия прокурор от днес на  един от обвинените е наложено задържане до 72 часа като ще се иска и постоянното му оставане в ареста. Той има двегодишна условна присъда също за данъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.