Имате коремче, от което не знаете как да се отървете? Направете малки промени в менюто си. Спрете да хапвате тези храни и ефектът ще бъде налице веднага:
Сол и захар
Ако искате да стопите коремните мазнини, диетата ви трябва да е с ниско съдържание на захар и сол или изобщо да не ги добавяте. Ако страдате от високо кръвно, солта и захарта задължително трябва да присъстват минимално в менюто ви. Те задържат излишни течности и забавят редуцирането на телесното тегло.

Картофи
Картофите са питателни и вкусни, но те също съдържат повече калории, около 93 за 100 грама (термично обработени, без добавки към тях). Освен това изобилстват от въглехидрати, ето защо трябва да ги хапвате по-рядко, в малки количества. Ако диетата ви включва този продукт, заменете го със сладки картофи. Те съдържат около 60-65 калории за 100 грама.

Забравете за майонезата
Ако сте фен на майонезата, майонезените сосове, вероятно не сте се замисляли, че тази добавка съдържа най-малко 80% мазнини. Дори да я прибавите към зеленчукова салата, забавяте топенето на коремните мазнини.

Сладолед
Ако искате плоско коремче, откажете се от сладоледа. Храните, богати на захар, неизбежно се превръщат в коремна мазнина, която е най-вредната мазнина в тялото ви.

Заместители на захарта
Храни, които съдържат захарни заместители, са ефективни само за хора с диабет. В останалите случаи, допринасят за размера на корема ви.

Сушени плодове
Вкусни са и ги хапваме, когато ни се прияде нещо сладко, мислейки си, че правим добро на тялото си. Но ако тези плодове съдържат допълнително захари, овкусители, глутен, определено ще забавят редуцирането на мазнините в областта на коремчето. Опитайте със сушени плодове, (био), които са лишени от всякакви овкусители и подобрители.