От няколко дни Николай Бареков надува свирката с пълна сила. Мандатът на евродепутата с най-странния английски изтича и той е готов на всичко, за да стои далеч от фекалиите, с които го замерят в България. Далеч и от срамното си минало, защото хората имат памет, не му пукаха гумите в TV7 напразно.

Бившият приятел на банкера беглец Цветан Василев забогатя рязко покрай фалита на КТБ. Самият той се прави на луд и твърди, че е от заплати. Хората обаче и това знаят.

Време е колелото да се завърти и да си дойде на мястото. Бареков да си хване самолетчето в Брюксел и вместо да "чете" Ню Йорк Таймс" като най-странният телевизионен пратеник в САЩ, предаващ от хотелска стая, да се прибере у дома. При маймунката, дудука и бутилката, мушната игриво в пояса. Шампанското гръмна, изпи се, айде да поизтрезнее малко. Политическата му "свирка" се изчерпа. Обслужи кой както можа. На едни се сложи в телевизията със слушалка в ухото, на друг занесе букет искрено и лично, после протестира под прозорците му, май си искаше букета обратно. Пробва се и като политик, партия без цензура направи. Не става. Без някой да му подлага пачки, за да стъпи нависоко, не става.

Сега ще обединява Волен, Валери и Каракачанов. Този от Костинбродската афера ще ги коалира за евроизборите. Щеше да е смешно, ако не е тъжно. Напира консерватора за Брюксел, за да са добре с жената и децата, хареса им. Може пък един ден да си пие кафето и да чете наистина "Ню Йорк Таймс", услади му се евродепутатството.

Няма да се получи. Брюксел? Едва ли, там им писна от кавали.