Нашумелият с фалшиви документи благотворителен концерт в Пловдив остана без участници, като междувременно стана ясно, че половината от изпълнителите на обявения официален афиш никога не са били уведомени за събитието.

Тази вечер музикална компания „Пайнер“ официално отрече всички внушение, че някой от изпълнителите към дружеството ще участва в скандалния благотворителния концерт, организиран от "Всички заедно за една кауза". 

"Не е постъпило нито едно обаждане в "Пайнер" за такъв концерт. Нито една от певиците - Поли Паскова, Славка Калева и Мария Петрова. не е давала съгласието си да участва в такова събитие и никой от музикалната ни компания не е уведомен за съществуването на такова мероприятие в Пловдив", това заяви пиарът на "Пайнер" Любомир Костадинов за TrafficNews.bg

Още повече певиците имат участия в упоменатата дата в други градове и никога не са давали разрешение снимките им да бъдат слагани в рекламен афиш за този концерт. От импресарското дружеството отрекоха да имат каквато и да е връзка с това събитие и посочиха, че спрягането на имената на изпълнителките е фалшива информация.

Така освен без егидата на Юнеско и патронажа на Цвета Караянчева, т.н. благотворителен концерт в Пловдив официално остана и без участници. Единственият, чието име е на афиша, но с който TrafficNews.bg не успя да се свърже за отричане или потвърждение за присъствие, е Ненчо Балабанов. Малко вероятно обаче е той да се окаже изключение. 

Наш репортер разговаря преди минути с Ивайло Герасимов, който разказа, че все пак е имал някакъв контакт със сдружението, а неприятните вести е научил от медиите. Той не беше известен, че организаторите все пак обявиха, че ще проведат мероприятието, но в нова зала - Летния театър.

"В последния момент ме поканиха за Колодрума, без финансови обвързвания. След това разбрах от медиите, че има някаква измама и това беше. Много жалко чрез такава кауза да печелиш, дано органите на реда да си свършат работата", коментира Герасимов. 

Припомняме, че и другите изпълнители Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Вокална група "Бамбини", Музикална формация "Жарава" и Йордан Марков също категорично се разграничиха от благотворителния концерт и заявиха, че няма да участват. 

Повече за абсурда около концерта четете тук: 

Въпреки фалшификацията: Ще се проведе ли скандалният благотворителен концерт в Пловдив?Обявените за участници се разграничиха от сдружението “Заедно за една кауза“

Наследниците на Остап Бендер в Пловдив събират пари за понита с фалшив концертДо този момент в нито едно медицинско заведение не е постъпил и лев от въпросното сдружение

Предстои да стане ясно дали "Национална агенция музика" ще предостави Летния театър на сдружението за реализирането на концерта без участници. Събитието е обявено за 19 октомври /петък/, а част от билетите за него за закупени от големи бизнес организации и местни институции. Каква ще е съдбата на всички намесени, на свързаните с фалшивите документи и в крайна сметка с парите от билетите - предстои да стане ясно, след като прокуратурата вземе отношение по случая.