Млада бразилка се събуди след 23 дни в кома, след като лекари положили на гърдите й новороденото й бебе. Чудото с 28-годишната Аманда да Силва се случило в болница в Бразилия.

В 37-ата седмица от бременността си Аманда получава епилептичен пристъп. Тъй като лекарите се опасявали, че евентуални нови припадъци могат да доведат до смърт както на родилката, така и на бебето й, решили да направят цезарово сечение, след което я поставили в изкуствена кома.

След няколко дни животът на родилката бил вън от опасност и престанала да получава успокоителни медикаменти. Въпреки това младата жена не идвала в съзнание. Лекарите вече се чудели как да продължат лечението й и дори обмисляли да я преместят в друга болница, когато една от медицинските сестри предприела последен отчаян опит да я събуди. Тя донесла новороденото в стаята на Аманда и го положили на гърдите й. След като детето се озовало върху тялото й, сърцето на бразилката започнало да бие учестено, а от очите й започнали да се стичат сълзи. От този момент състоянието на 28-годишната жена започнало да се подобрява, а 20 дни по-късно я изписали от болницата.

„Първото, което помня, е как държа Виктор в ръцете си, виждам му главата, усещам прекрасния му аромат... Това беше много приятна и в същото време изключително объркваща ситуация. Попитах баща си дали това дете е мое. След това сложих ръка върху корема си и разбрах, че вече не съм бременна”, казва развълнуваната майка.

Изобщо не сме очаквали толкова бърза промяна”, разказва една от сестрите в здравното заведение. „Целият екип се разплака от щастие и облекчение”.

Медицинската сестра не може да си обясни чудото, но смята, че в никакъв случай не трябва да се пренебрегва контактът между майка и бебето й.

Аманда да Силва страда от епилепсия от 7-годишна възраст. За да овладява гърчовете, тя взима силни медикаменти. Когато разбрала, че е бременна за трети път, лекарите я посъветвали да спре да приема един от медикаментите, за да не увреди плода. /jenata.blitz.bg