Ботев постигна геройско равенство 1:1 при гостуването си на Левски в първи осминафинален мач от турнира за Купата на БФС при набор 2001.

„Канарчетата“ имаха огромни проблеми със състава преди сблъсъка със „сините“. „Жълто-черните“ можеха да разчитат на националите си от набор 2002, които с цели 8 човека, а между тях е и Слави Шопов. Въпреки всички опити, които от щаба на Ботев направиха, селекционерът на „лъвовете“ Марчо Дафчев не даде разрешение някои от повиканите ботевисти да вземат участие в мача. Това донесе огромни главоболия на наставника на пловдивчани Стефан Стоянов. Той трябваше да прекроява състава си, а дебют за набор 2001 направиха някои от футболистите от набор 2002, който до момента не са били сред избраниците на Стоянов.

Въпреки всичко Ботев Пловдив поведе рано-рано в срещата с гол на Димитър Тонев, който с премерен диагонален удар матира вратаря на домакините, след като преди това нахлу мощно в наказателното поле. Малко по-късно Ботев имаше възможност за втори гол, но Тонев не успя да преодолее стража на Левски, останал очи в очи с него.

Малко преди края на второто полувреме домакините стигнаха до гол. Попадението бе дело на бившия голмайстор на Сокол (Марково) Ремзи Неджип.

Реваншът между двата тима по програма трябва да се играе на 23.10 на "Футболен комплекс Ботев 1912". От "жълто-черния" клуб изпратиха официално писмо до БФС за отлагане на мача, заради деветима юношески национали, които няма да могат да играят на реванша със "сините" - осемте национала в набор 2002 и повиканият за набор 2000 Кристиан Добрев.

GlasTV ще излъчи двубоя между Ботев Пд и Спартак Пл при най-малките. Срещата също е утре, от 14:00 часа и можете да я гледате ТУК>>>