Дербито от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години между Септември (София) и Ботев ще се играе на 14.10/днес/ на стадиона в село Герман. Срещата ще е с начален час 11:00. Мачът противопоставя първите два тима във временното класиране, като пловдивчани и столичани са с пълен точков актив след първите шест кръга. Начело на септемврийци е бившият треньор на „жълто-черните“ Иван Гешев. Пловдивчанинът бе в школата на „канарчетата“ до изминалото лято, като с формацията от набор 2002 спечели Купата на БФС и Републиканското първенство

Сблъсъкът се очертава да е титаничен. С пристигането си в Септември пред лятото Гешев направи много сериозна селекция, като в един момент на подготовката разполагаше с над 30 футболисти, от които трябваше да сформира боеспособен състав. И го направи. Септември е единият от трите лидера в първенството. Специалистът познава прекрасно качествата на състезателите на Ботев Пловдив. Той бе забелязан на трибуните на дербито между Ботев и Локо, като след първите 45 минути си тръгна, явно видял достатъчно или просто е искал да изгледа на живо и дербито между Левски и ЦСКА, което се игра няколко часа по-късно в столицата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРИ ЮНОШИТЕ СЛЕДЕТЕ ТУК>>>

Наследникът на Гешев в Ботев Пловдив Пепо Пенчев стартира убедително шампионата и също е без загубена точка. Завърналият се от Лудогорец в Ботев треньор редовно разчита на нападателя от U19 на Ботев Пд Иво Казаков във своята селекция. Русокосият голаджия вече има 9 попадения за настоящия сезон и е безспорен лидер на тима. Казака, както го наричат съотборниците му, има и един гол на сметката си в Елитната до 19 години, което го прави най-резултатният играч в школата на Ботев Пд от началото на сезона в трите Елитни групи с 10 отбелязани попадения. На практика Казаков е започнал всички 6 мача на тима до 17 години на Ботев Пловдив като титуляр и е неразделна част от тима.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРИ ДЕЦАТА СЛЕДЕТЕ ТУК>>>

Иво Казаков обаче няма да е единствената заплаха за защитниците на Септември. Според програмата – кръг в Елитната до 19 години този уикенд няма и Пепо Пенчев „дръпна“ в състава си и Слави Шопов. От началото на сезона Шопов има 8 мача и 1 гол за формацията до 19г. На разположение на Пенчев ще е още един много класен и перспективен футболист, роден 2002-а година, но въпреки това състезаващ се Елитната до 19г. Става въпрос за бранителят Станислав Работов, който е със 7 мача като титуляр за тима на Стефан Стоянов.

Гешев може сериозно да изненада своя опонент, научи Glas.bg. От няколко седмици с неговия състав тренира македонски национал, който обаче все още няма каротека. Младокът е с много сериозни качества, а според запознти веднага след като документите му бъдат оправени той ще се превърне в неразделна част от титулярния състав на бившият треньор на Ботев Пловдив. Септември разполага двама национали. Единият е нападателят Тасков, който е подпомаган от Мартин Тодоров и Делян Ганев, а тримата оформят атомното нападение на столичани. На вратата на Септември пък е синът на Вили Вуцов Светослав, който стигна и до националния отбор.

И така битката за първото място се очертава да бъде много сериозна и оспорвана. С приковано внимание мачът ще бъде наблюдаван и от третия фаворит за титлата в тази възраст ЦСКА-София. Червените допуснаха вчера първа загуба, а тя дойде от градския съперник Левски. Това ще е първият мач измежду тези 3 отбора, които до преди кръг вървяха без грешка. До този момент Ботев спечели двата си по сериозни мача с тимове от Топ 6 във временното класиране – Берое (1:0) и Славия (3:1). Септември също изигра три мача срещу сериозни съперници. Гешев и футболистите му се разправиха по категоричен начин с  Левски (3:0), с Берое (5:0) и с Лудогорец като гост с 3:5.

В неделя някой ще загуби първите си точки! Дали това ще е Ботев или Септември, ще можете да разберете, ако гледате на живо срещата в YouTube канала GlasTV.

 

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.