В двете ромски махали в Русе хората продължават да се страхуват от саморазправа, след като мотористи влязоха демонстративно там. В квартал „Тракция” обстановката е спокойна, но в „Селеметя” е точно обратното.  Хората са изкарали нощта там, въоръжени с брадви, тояги, палки, вили и без да спят, предава Нова телевизия.

Заради създалото се напрежение, от рано сутринта махалата се охранява от полиция и от жандармерия. Стана ясно и кои са мотористите. Те са от русенски мотоклуб. Казали, че са били там, за да се разходят, а не, за да създават напрежение.

Борис Гецов е единият от мотиристите, които вчера влязоха в квартал "Тракция". Той е бил с негови приятели от русенски мотоклуб. Успели да влязат само в „Тракция”. В „Селеметя” ги посрещнали въоръжени още на входа на махалата.

Малко след това мотиристите били спрени от полицията. Днес са дали обяснения в районното и са подписали протоколи, че няма да насаждат страх и напрежение.

Мотористите са били предупредени да внимават и утре, когато е закриването на мотосезона.

По-рано днес, както БЛИЦ информира евродепутатът Ангел Джамбазки коментира напрегнатата обстановка в Русе така:

 "Да уточним. "Махалата", която и където и да е тя, е част от територията на Република България. Където и да е тя и каквито и паразити да я обитават. Ерго, всеки български гражданин може да се разхожда където и в която махала си поиска, когато си поиска. Пеша, на мотор, на кон, на тротинетка, на кънки, на каквото си поиска. Улици, тротоари СА публична общинска собственост и в този смисъл - обществени места, без значение в коя махала са. Ако наричаме карането на мотор по улиците на махалата провокация, то тогава провокация би било и излизането на циганите от махалата, нали така? Иначе става малко двоен стандарт."