Само няколко дни след като Локомотив Пловдив победи Ботев на Лаута при родените 2001 година с дейното участие и принос на шефа на ДЮШ Митко Джоров, се изигра училищния финал при набор 2002. Едни срещу други се изправиха спортната паралелка на Локо Пд, водена от Георги Недевски (СОУ "Черноризец Храбър") и тази на Ботев Пловдив (СОУ "Св. Климент Охридски"), начело на която е г-жа Здравчева, подпомагана от Марчо Дафчев.

 Жълто-черните разгромиха с 4:0 връстниците си от СОУ "Черноризец Храбър", като по този начин юношите от школата на Ботев, които учат в СОУ "Св. Климент Охридски" завоюваха първото място в междуучилищното първенството на град Пловдив до 7-ми клас и се класираха за областните финали. Спортната паралелка от  СОУ "Черноризец Храбър" е съставена изцяло от юноши на черно-белите и там играе гръбнакът на тима от школата на Локо.  На терена на стадион Пловдив, за съжаление, не се получи очакваното като заряд и интрига градско дерби между "жълто-черни" и "черно-бели", заради безапелационното превъзходство на победителите.  Два гола за победата на канарчетата реализира Даниел Иванов, а по едно попадение добавиха Станислав Шопов и Петър Итов. Спортната паралелка на Локо бе тотално надиграна от своя съперник, а доминацията на жълто-черните при подрастващите родени през 2002 вече се пренесе и в училищния шампионат.


За близо 5 години футболният тим воден от Георги Недевски (набор 2002) е записал всичко на всичко 2 равни мача срещу Ботев.  Дали не е време шефът на ДЮШ на Локо Пд Митко Джоров отново да поеме нещата в свои ръце, както направи това само преди няколко дни при родените през 2001-а година? Тогава Джоров застана на резервната скамейка на домакините и взе инициативата в свои ръце, което допринесе за сладка и заслужена победа над градския съперник.  На 8 май отборът на Недевски ще посрещне на Лаута същите тези играчи на Ботев, от които вчера ръководената от него спортна паралелка записа загубата с 0:4.  През миналата година Ботев постигна два успеха над вечния съперник, а в първият мач от този сезон двата тима завършиха 2:2 на Коматево.

След като се убедихме, че където се намеси Джоров - победите не закъсняват, го призоваваме да удари едно рамо и на Георги Недевски, който вече цяла петилетка не намира аргументи, с които да победи Ботев. Нека г-н Джоров да застане на скамейката поне за това предстоящо дерби, за да имат шанс децата от набор 2002 на Локо Пд да се противопоставят на градския си съперник и евентуално да вкусят, какво е да излезеш като победител от Битката за Пловдив.

.