Напрежение в квартала, където последно е живеел Северин - заподозреният за убийството на Виктория Маринова в Русе. В махалата нахлуха мотористи и мъже с джипове. Живущите там твърдят, че те са били въоръжени, съобщава Нова телевизия

"Погледнаха ме и започнаха да форсират моторите. Толкова сме притеснени. Аз съм с толкова деца вкъщи. Децата започнаха да плачат, да реват, да крещят", разказва жител на квартала.

"Нападнали са някакво момче пред кръчмата. Само така чухме. Момчето явно е избягало", допълни негова съседка. 

На място в момента полицейското присъствие е засилено, има и две линейки. 

По-рано днес стана ясно, че малка част от живеещите в кв. "Тракция" в Русе са напуснали домовете си, тъй като има слухове, че ще бъде упражнено насилие върху хората от квартала. В квартала последно е живял Северин Красимиров, който бе арестуван в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. 

Официалната информация от МВР обаче е, че няма данни за напрежение: 

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. "Тракция" за осигуряване на спокойствието на жителите. Към момента няма данни за напрежение, след като в късния следобед група мотористи е преминала през квартала без да създава безредици. Няма информация за възникнало сбиване, гласи информацията от пресцентъра на МВР.

Информацията на Канал 3 е, че има един пострадал. Около 20-30 са били мотоциклетистите, които са направили обиколката из квартала. Те не са имали намерение да се стига до безредици, но "явно в някакъв момент адреналинът е дошъл в повече".

Самите роми от квартала са настроени изключително крайно срещу Северин Красимиров, като се чуват призиви за публичен линч и екзекуция.