Ботев Пловдив щеше да е първи в класирането, ако се борят само головете на български играчи. Канарчетата водят в тази ранг листа със 7 победи, 2 равенства и 2 загуби, като са на 2 точки пред втория Левски.Сините са с 1 успех по-малко и имат 3 ремита, постигайки точките само с 9 реализирани гола от нашенци.

Интересно е, че българите в Ботев са забили 13 гола и по този показател са на първо място… заедно с Дунав. Русенци обаче са на 8-о място. Нашенци са забили само 5 попадения за ЦСКА и в това отношение по-зле са единствено от Септември (4 гола) и Верея (2 гола). Двата отбора са последни и в ранглистата само с БГ голове, каквато е позицията им и в реалното класиране.

Ботев дължи мястото си най-вече на дуото Неделев – Стивън Пеков. Първият има 5 гола и 3 асистенции,  а вторият е с 4 попадения.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.