"Ох, започвам диета от понеделник, неее, от следващата седмица.." Ако сте точно от тези, които уж все започват хранителен или тренировачен режим и все бързо се отказват, то следващите редове са точно за вас.

От jenata.blitz.bg ще ви покажем как да се избавите от излишните килограми с 5 лесни стъпки. Ефективността им е абсолютно доказана, а защо всъщност не разберете сами?

Съберете се на прости продукти.

Хапвайте колкото се може по-малко продукти в едно ядене. Нека преобладават при храненията ви неща като зърнени храни, трици, макарони, картофено пюре без сол или захар!

Изхвърлете всички напитки, различни от вода от менюто си.

Само една чаша сок, кола или всяка друга безалкохолна напитка на ден увеличава риска от затлъстяване с 31%, според проучване на експерти от Харвард, проведено измежду 6 000 души. Пийте вода, пийте чай (за предпочитане зелен) и кафе (но не повече от три чаши на ден), но не пийте сладки или "диетични" напитки - в противен случай всичките ви усилия ще бъдат напразни.

Смело пийте зелен чай

Първо, той е полезен при високо кръвно налягане или стрес. На второ място, намалява риска от развитие на сърдечни заболявания. Трето, препоръчва се за предотвратяване на депресия. И накрая, зеленият чай има специални вещества, които карат организма да изгаря мазнините по-активно.

Яжте мазни храни

Както показват резултатите от проучване, проведено от специалисти в Харвард, хората, които получават между 45 и 60 грама мазнини на ден, губят тегло по-бързо от тези, които консумират много по-малко мазни храни. Единственото условие е да изберете храни, които са богати на мононенаситени мазнини. Например ядки, зехтин, рибни мастни сортове, млечни продукти.

Яжте бавно

Можете да ядете почти същото като преди - и в същото време да отслабнете. Как? Много просто - яжте бавно. Колкото по-дълго дъвчете и колкото повече време прекарвате на чиния с вечеря, толкова по-лесно е да "хванете" сигнала за насищане - и в крайна сметка да получите по-малко калории./jenata.blitz.bg