Днес се изигра последното трето дерби от Елитните групи при юношите за първия полусезон. Равносметката и след този мач е победи за канарчетата и в трите срещи (U19 - 4:1, U17 - 4:2 и U15 3:0). Общaта голова разлика пък е 11:3. И в трите срещи Ботев бе домакин на базата си в Коматево. Днешният двубой противопостави отборите на двата клуба до 17 години. Канарчетата търсиха 6-а поредна победа в шампионата и я постигнаха с резултат 4:2, но не и без помощта на бранителите в черно-белите екипи.

Смърфовете успяха да поведат рано в резултата с попадение на Божидар Зелямов. Бранителят засече атрактивно от воле центриране от корнер на задната греда, заби топката в земята, а при отскока си, тя прескочи стража на Ботев и се оплете в мрежата. Безспорно красив гол! Така тактиката на черно-белите в началото сработи, докато Петър Петров не извърши много лековат фал в собственото си наказателно поле, за което отборът му бе наказан с дузпа. Казаков реализира бeз проблем от бялата точка за 1:1 и сложи началото на най-кошмарната минута за Локо Пд от началото на сезона. Веднага след подновяването на играта футболистите на черно-белите решиха, че най удачно ще е да върнат топката към централните защитници, а Ставри Юмерски направи ужасна грешка поддавайки се на пресата на Трифонов, който му отне и останал сам срещу Томов не сгреши, и реализира пълния обрат.

Черно-белите проблеми в защита обаче не спряха до тук. Малко по-късно Ботев получи право да изпълни втора дузпа, след като голмайсторът Зелямов позволи топката да му бъде отнета в наказателното поле и извърши нарушение отзад. Дузпата отново бе реализирана и канарчетата поведоха с 3:1. 3 минути преди края на първата част треньорът на гостите извърши тактическа смяна, с която се отказа от първоначалния си замисъл за по-прибрана игра.

Иначе двамата треньори не успяха да се изненадат с кой знае какво. Пепо Пенчев бе подготвен за късите изпълнения на аутове от страна на Локо Пд и им наложи насочена преса, докато Кириякос разчиташе на дълбока преса при изнасянето на топката от Ботев, при която обаче не се включваха всички играчи и това даваше възможност на канарчетата с диагонални пасове да елиминират действията на противника. Диагоналните подавания в Ботев също не изненадaхa никой, тъй като Пепо Пенчев налага този стил на игра от началото на сезона.

През втората част Стоименов отбеляза истински шедьовър във вратата на Томов, след като го препарира с изумително точен изстрел в левия му ъгъл от над 30 метра. Това определено бе попадението на мача и не случайно Стоименов обра овациите за този си гол! Томов пък на два пъти сам си усложни живота през втората част, когато бе готов да подари топката в краката на съперници, но за негово щастие и в двата случая му се размина. Черно-белите подаръци за нападателите на Ботев обаче не бяха свършили! Николай Борисов подаде на Итов в наказателното поле все едно му е роднина, но крилото на канарчетата пропусна при изстрела си от средна дистанция. Няколко минути по-късно Ставри Юмерски в опита си да върне наизуст назад към негов съотборник изведе на стрелкова позиция Трифонов, който стреля, но първо стражът Томов докосна със сетни сили топката, а след това и гредата се изправи на пътя й.

Точно когато всички се питаха, кога и колко още Ботев ще вкара на съперника си, черно-белите се сетиха, че имат дерби мач и погледнаха към вратата на противника. Импулс им даде гол отбелязан от появилия се като резерва Христо Русков, който засече пропусната от защитник на Ботев топка след центриране от непряксвободeн удар. Следващите 2-3 ситуaции отново бяха пред вратата на Ботев, но мерникът на нападателите в черно-бяло им изневери. Пепо Пенчев видя, че отборът му се огъва и направи няколко смени, с които овладя центъра на терена и задържа топката. Още веднъж в края на мача гредата се оказа верен помощник на Томов след удар от пряксвободен на Попов и така резултата остана 4:2 до последния съдийски сигнал.

В крайна сметка зрителите останаха доволни от видяното, забеляза репортер на Glas.bg. Родителите на домакините се поздравиха за спечеленото дерби, а тези на гостите заключиха, че техният отбор е бил по-добър, а съдията грубо е ощетил техните деца с двете отсъдени дузпи, като го квалифицираха като манекен-олигофрен! Лошо впечатление напрвиха няколко подвиквания към деца на Ботев Пд от страна на гостуваща публика като: "смешник", "Кво ти има, бе, що стана, нали те ритнаха лошо?", както и един призив на родител след остро влизане на играч на Локо Пд: "По-здраво другия път!" За щастие с едно малко изключение (туширано от рефера с 3 жълто картона) двата отбора не се поддадоха на емоциите на родителите си край тъча и завършиха мача с приятелски поздрави един към друг. Така както трябва да бъде!