Президентът на БФХГ Илиана Раева посети новата зала на клуб Спартак (Пловдив). Председателят на клуба Мария Илиева покани Раева в залата, за да й благодари за килима, който получи Спартак. Всяко дете беше направило саморъчно картичка и я поднесе заедно с цвете на президента на родната централа.

Залата на СКХГ „Спартак“ е дадена под наем на клуба и е изцяло ремонтирана с лични средства на Мария Илиева и на нейния съпруг Николай Праматаров.

Родители с букети и кошници цветя очакваха Раева още на улицата. Мария Илиева благодари на президента на БФХГ за помощта през цялото време, докато получат за ремонт базата, както и за съдействието й пред общината в Пловдив.

Раева изказа своята благодарност към всички и им пожела успех, поздрави ги за направеното в залата. Тя каза, че е много развълнувана и трогната от посрещането, както и много щастлива, че има толкова любов към художествената гимнастика в Пловдив.

„Тази любов личи по лицата на децата, техните родители, треньорите и ръководителите на клуба и по преобразяването на залата на клуб Спартак (Пловдив) в една изключително красива и функционална зала“, добави Раева.

Президентът на БФХГ е в Пловдив днес и утре по лична покана на Анастасия Генова, председател на клуб Тракия Елит (Пловдив), за да открие официално и да бъде гост на международния турнир „Тракия Елит“.