Ботев (Пловдив) надигра Дунав с 4:1 в мач от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Гостите от Русе поведоха в срещата, но допуснаха да бъдат обърнати от „канарчетата“. При четвъртия гол за „жълто-черните“ на Балтанов, Стивън Петков в изблик на радост извика „Ший,бе!“, предаде репортер на PlovdivDerby.

Първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута, когато Христо Попадийн намери Борислав Балджийски, който си нагласи много добре топката и стреля силно, но стражът на “жълто-черните” се справи.

В 17-ата минута “драконите” откриха резултата на “Коматево”. Петър Патев стреля с глава след центриране на Балджийски от корнер, топката се отби в гредата и стигна до Ахмедов, който без проблем реализира своя пети гол от началото на сезона в елита.

Три минути по-късно Афонсо пробва диагонален шут от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Станислав Антонов. В 29-ата минута Густаво Афонсо проби отляво и подаде към Антонио Вутов, който стреля. Стражът на гостите изпусна топката и Стивън Петков се разписа от близка дистанция.

В 29-ата минута домакините стигнаха до обрат. Тодор Неделев центрира от корнер на първа греда, където Петър Патев заби топката в собствената си врата.

Три минути по-късно Светослав Ковачев блесна с прекрасен пробив отдясно. Талантът се справи с двама бранители на “канарчетата” и завърши с удар, но Даниел Кайзер се намеси решаващо. Това бе и последната любопитна ситуация за първата част.

В 52-ата минута Антонио Вутов отправи много тежък изстрел с левия крак, който се отби в тялото на Петков и влезе в мрежата, но попадението бе отменено, тъй като страничният съдия правилно отсъди засада.

В 59-ата минута Лъчезар Балтанов опита удар от далечна дистанция, но кълбото се отби в бранител на “драконите” и излезе в ъглов удар.

В 70-ата минута отбраната на Дунав направи поредна груба грешка в защита. Тодор Неделев отново центрира от корнер на първа греда, където Вутов пропусна, а зад него Кристиан Димитров с глава матира Антонов за трети път.

В 79-ата минута Джонатан Перейра проби отдясно и центрира на втора греда към Лъчезар Балтанов, който надскочи Христо Попадийн и с лекота вкара четвъртия гол във вратата на Дунав.

Две минути преди края русенци можеха да отбележат и втори гол, но Исмаил Иса направи невероятен пропуск, след като не уцели рамките на опразнената врата от пет метра.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ДУНАВ 4:1

0:1 Ахмед Ахмедов (17′)
1:1 Стивън Петков (29′)
2:1 Петър Патев (36′ авт.)
3:1 Кристиан Димитров (70′)
4:1 Лъчезар Балтанов (79′)

Ботев (Пловдив): 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. К. Димитров, 23. Минев, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 8. Неделев, 93. Афонсо, 39. Вутов, 20. Петков
Ст. треньор: Николай Киров

Дунав: 86. Антонов, 14. Васев, 16. Ковачев, 4. Патев, 83. Попадийн, 5. Динков, 17. Коконов, 31. Станоев, 25. Балджийски, 98. Ковачев, 9. Ахмедов
Ст. треньор: Людмил Киров