Ботев разби Янтра (Габрово0 със 7:0 в мач от 9-тия кръг на Елитната група до 19 години. Двубоят се състоя на естествен терен номер 1 на базата в Коматево.

Мачът започна с домакински натиск, който бързо даде резултат. В 13' Димитър Тонев бе изведен сам срещу вратаря от Иво Казаков и нападателят разстреля стража на гостите Александров с удар под гредата за 1:0. Само четири минути по-късно "канарчетата" удвоиха след хубав удар на Благовест Данчев от дистанция и не добра намеса на вратаря на габровци - 2:0. В 24' отново Данчев блесна с гол, като полузащитникът успя сам да си открие позиция за удар и технично насози токата в долния ляв ъгъл. Десет минути по-късно Данчев намери Казаков отляво и номер 11 покачи на 4:0. В самия край на полувремето Благовест Данчев увенча добра си игра с хеттрик, след като направи ефектна добавка от въздуха - 5:0.

Втората част започна ударно за пловдивчани, които в рамките на пет минути добавиха още две попадения. Първо Димитър Тонев реализира за 6:0 с удар по земя от близка дистанция, а впоследствие адашът му Пройчев покачи на 7:0 с добавка от 3 метра. След попаденията Ботев продължи да контролира събитията на терена. До края на срещата повече попадения обаче не паднаха.

Всички резултати от днешния ден можете да следите ТУК>>>