Ботев надделя с 3:0 над Локомотив в пловдивското Дерби, част от Елитната юношеска група до 15 години. Двубоят се игра на естествен терен номер 1 на базата в Коматево. Припомняме, че по-рано днес "жълто-черните" надиграха със същия резултат "черно-белите" и при набор 2006.

Срещата стартира по-добре за "смърфовете", които до 5' имаха две възможности за гол. Първо във 2' Галин Халачев стреля на сантиметри над напречната греда от 10 метра, а впоследствие негов съотборник засече с глава центриране отляво, но забитата в земята топка също прехвърли рамките на вратата. "Канарчетата" отвърнаха с опасен удар по диагонала от дистанция, но и техният мерник изневери. В 25' все пак Ботев поведе. Даниел Гичев отправи удар малко над земята, който заблуди стража на "черно-белите" Главчев и топката влетя в мрежата му за 1:0. Локо бързо можеш да изравни, след като в 28' Петър Андреев шутира от пеналта вратарят на "жълто-черните" изби и топката срещна гредата и бе изчитена от отбраната. Минута преди края на частта Ботев удвои. Никола Гелин се откъсна сам срещу стража на Локо, преодоля го и стреля по земята, а шпагатите на бранителите ма "смърфовете" закъсняха - 2:0.

След паузата "канарчетата" първи имаха шанс за попадение. Даниел Гичев отправи силен удар от 20 метра, но топката срещна напречната греда и излезе в аут. В 49' Локо се размина с гола. След разбъркване в наказателното поле топката стигна до Любомир Мерджанов, който обаче стреля висока на вратата. 6 минути преди края на срещата резултатът придоби класическо измерение. При центриране отдясно бранител в черно-бяло изби, но коженото кълбо попадна в Иван Аврамов, който не остави шансове на Главчев и реализира за 3:0.

Всички резултати от днешния ден можете да следите ТУК>>>