Два от основните спонсора на звездата на Ювентус - Кристиано Роналдо, са обезпокоени от обвиненията срещу петкратния носител на Златната топка за изнасилване.

Nike и EA Sports излязоха с официална позиция, в която се пише, че следят внимателно развръзката на случая. Полицията в Лас Вегас поднови разследване от 2009 г., след като Катрин Майорга представи нова информация.

Нейните адвокати потвърдиха на пресконференция снощи, че могат да пуснат ключови доказателства пред общността. Красавицата вече постигна извънсъдебно споразумение с Роналдо през 2010 г., като получи 375 хиляди долара, за да мълчи. "Ние сме дълбоко загрижени от обезпокояващите твърдения и ще продължим да наблюдаваме ситуацията внимателно", съобщиха от Nike.

От EA Sports също дадоха изявление. "Видяхме доклада, който подробно описва твърденията срещу Кристиано Роналдо. Наблюдаваме ситуацията отблизо. Очакваме атлетите, които имат договори с нас, да се държат по начина, който съответства с ценностите на EA", заявиха от компанията.

Nike и Роналдо са партньори от 2003 г., а през 2016 г. подписаха ново споразумение. По неофициална информация то е на стойност 1 млрд. долара и е доживотен.