Берое U19 продължава с убедителното си представяне в Елитната група. Момчетата на Слави Жеков записаха пета поредна победа в шампионата след като днес спечелиха с 2:1 гостуването си на Пирин. Двубоят се игра на стадиона в село Рилци и бе от 9-я кръг на първенството.Старозагорци първи откриха резултата като още в 10-та минута се разписа Мартин Маринов.

В 38-та минута домакините от Пирин успяха да изравнят след грешка в защитата на Берое. В 44-та Пламен Иванов отбеляза второто попадение за старозагорци. След почивката и двата тима можеха да отбележат попадение. Берое изпусна 3-4 възможности да направи успеха си по-убедителен, домакините пък пропиляха шанс за изравняване и в последната минута.

"Двубоят бе много тежък, с много единоборства. Всички момчета показаха характер и себераздаване и съм доволен от всички. Ще работим обаче върху подсигуряването си в защита", заяви след срещата наставникът на Берое Слави Жеков. Това е пети пореден успех за тима му след тези срещу Ботев (Пловдив), Сливен, Монтана и Левски.

В следващия кръг Берое приема ЦСКА, мачът е на 7 октомври от 15.30 часа на спортна база " Берое".