Първият месец на пролетта, март, не е от най-щастливите за Нана Гладуиш. По стечение на обстоятелствата в последните години водещата на „Съдебен спор” митарства от болница в болница именно в месеца на жената, заради което е стигнала до извода, че той й носи само неприятности и изпитания.

Само преди няколко дни устатата Нана за пореден път влезе в болница. Този път, по нейните думи, причината не е сериозна. Първо тръгна мълва, че Гладуиш е оперирала коляното си, като интервенцията е извършена по спешност, тъй като имало опасност крайникът на водещата да бъде ампутиран.

„Ако ми бяха оперирали коляното, нямаше да ми е превързано стъпалото”, побърза да опровергае

мрачните писания, че ще остане инвалид

Нана. Стъпалото й е оперирал д-р Стоянов от столична частна болница, но се оказва, че двамата са се срещнали не за пръв път.

„Той ме оперира вече два пъти поради различни проблеми и образувания, които ми създават неудобства. Благодарна съм му за добре свършената работа и се надявам скоро да сменя сандалите с обувки, че умрях от студ”, добави водещата.

Д-р Стоянов практикува в отделението по „Ортопедия и травматология” във въпросната клиника, а за първи път е оперирал Нана през 2012 г., - същата година, в която тя се поболя от рак, успя да научи „ШОУ”.

Тогава Гладуиш забелязала, че в горната част на стъпалото й, там където започва глезенът, се е появило подкожно образувание под формата на маслина. Изследвали го и се оказало, че образуванието е тип туморно, но доброкачествено.

„Забелязах го случайно, докато един ден си протягах крака. Казах си: „Хм, каква е тази кост, която не е на мястото си?”. Първо се замислих дали не съм се ударила някъде. Веднага си записах час при хирург и

на 13 ноември ме оперираха в ортопедията

признава Гладуиш.

С месец март Нана свързва и друго съдбовно събитие, преобърнало живота й на 180 градуса. Преди 4 години на 1 март Гладуиш научи страшната диагноза, че е болна от рак. Борбената Нана събра сили да се изправи пред камера и да разкаже за онкологичното си заболяване в национален ефир. Състоянието й беше тежко предвид факта, че блондинката вече бе получила разсейки, а докторите дори още не можеха да открият огнището на коварния тумор.

„Казаха ми, че имам рак веднага след операция на лимфни възли. Много исках да забременея и на 14 февруари си правих тестове за бременност, защото исках да изненадам мъжа ми за празника на влюбените с новината, че съм бременна”, разказвала е Гладуиш.

Тя отишла на преглед и лекарите я посъветвали веднага да се оперира, защото лимфните й възли в гърдата били смущаващо втвърдени. Лекарите я шокират, че има метастази в гърдата веднага щом излиза от упойката. По-късно Нана сподели, че е обременена с туморното заболяване, тъй като

нейният баща е починал от рак на белите дробове

само месец преди сватбата й с англичанина Джонатан. Докато се бореше с рака, Нана се размина с операции, като цялото й лечение бе с химиотерапии. С такава обаче не е успяла да се размине при първата й бременност. Преди години й се наложи да направи аборт заради гроздовидна бременност.

„При нея се наблюдава патологично делене на клетки, в крайна сметка не се появи сърдечна дейност у детето. Това стана в много тежък за мен момен, много страдах, защото със съпруга ми чакахме с нетърпение това дете”, споделя водещата.

Първата си операция Нана преживяла още като дете. Около петата й годишнина Гладуиш имала силно изразено кривогледство и оперирали очите й.

Таня ИЛИЕВА