Локомотив надделя с 2:0 над Етър в мач от петия кръг на Елитна група до 17 години и записа първа победа в шампионата. Проливният дъжд на Лаута, особено през втората част, не уплаши младите играчи.

Срещата стартира с равностойно минути. В 10' "черно-белите" получиха правото да изпълняват наказателен удар. До дузпата се стигната, след като играч на "смърфовете" стреля по посока на вратата, но топката се удари в ръката на бранител в "лилаво" след рикошет. Зад коженото кълбо застана Сашо Лебанов, който отбеляза под плонжа на стража на Етър. След попадението "болярите" опитаха да застрашат вратата на домакините от статични положение в близост до наказателното поле, но не се стигна до опасност. В 36' "лилавите" успяха да вкарат топката в мрежата на Локо, голът обаче бе отменен заради дискусионна засада. Пет минути по-късно момчетата на Кириякос Георгиу удвоиха преднината си. След пробив отляво Янко Неданов засече подаване по земя за 2:0.

В началните минути на втората част двата тима си разменяха владеенето на коженото кълбо често заради грешни подавания и сериозни ситуации за гол липсваха. В 68' Етър имаше отличе шанс да върне едно попадение. След цетриране от фаул играч на "болярите" засече от въздуха от два метра, но Кристиан Томов се реагира много добре и отрази. Пет минути по-късно отново Томов се намеси след задна ножица на капитана на гостите Юлиян Райков. В последвалите минути тимът на Етър бе по-настоятелния, но отбраната на Локо се справи с атаките на противника. До края на срещата не паднаха повече попадения.