Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. 

На тазгодишното девето издание, от постъпилите 160 филма, са допуснати до участие 56 творби от 24 държави: Германия, Франция, Хърватия, Гърция, Хонконг, Иран, Русия, Италия, Великобритания, Аржентина, Канада, Израел, Австралия, Иран, Бангладеш, Перу, Австрия, Колумбия, Ирландия, Мексико, Турция, Испания, Дания, Сингапур, Виетнам.

В три поредни вечери - 28, 29 и 30 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. 

Изключително разнообразната програма ще  потопи публиката в невероятните приключения на видео артистите от цял свят, привлечени от непосредствената близост до зрителя, уверяват организаторите. 

Публичното пространство и фасадите заживяват и се превръщат в светлинни екрани, отразяващи чувствителността и посланията на видео творците.

Мястото е “Лапидариум” в Стария град, където на 28 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване. 

Преди конкурсната програма ще бъде излъчен филмът Vanity (00:16:00, 2017) на победителя от 2017 г. – Florent Schwartz, в присъствие на автора. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕО ИЗКУСТВО.

С подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт и в партньорство с Фондация Пловдив 2019.