За гъсти и обемни мигли не е достатъчно просто да изберете качествена спирала, но и да я нанесете правилно. Кои са типичните грешки, които допускаме?

Държим четката неправилно

При нанасяне на спиралата много жени държат четката строго хоризонтално, което е неправилно. За да изглеждат миглите по-гъсти, е важно да се да се нанесе спирала и във вътрешните, и във външните ъгли на очите. В този момент е важно четката да се държи вертикално, за да не се натрупва излишно количество спирала.

Посока на нанасяне

Често нанасяме спиралата от средата на миглите към краищата. Правилният начин е да започнем от корените и в тази точка да направим извивка към върха – така ще придадем обем. Ако миглите ви не са особено гъсти, преди спиралата нанесете малко очна линия или молив максимално близо до корените със зигзагообразни движения.

Не гледаме в правилната посока

При нанасяне на спирала на горните мигли, е важно да не държим очите си отворени през цялото време, а да примигваме, за да извием миглите. Когато слагаме спирала на долните мигли, трябва да гледаме право напред.

Слагаме си спирала по няколко пъти дневно

Не бива да слагаме нов слой спирала над стария, дори и да се наложи да обновим грима си преди вечерно събитие – така рискуваме миглите да се слепнат и спиралата да започне да се рони. По-добре е да почистим целия грим и да го направим отново.

Неправилно подбрана спирала

Ако искаме обемни и дълги мигли, универсалните спирали, които обещават всичко веднага, няма да ни помогнат особено. По правило удължаващите спирали и тези за обем имат различна текстура: обемните са кремообразни, удължаващите – под формата на гел. При смесването им ефектът е по-скоро на сплъстяване. Ако все пак държите да получите и дължина, и обем, изберете спирала със специални влакна, имитиращи власинки – те визуално увеличават миглите, правят ги по-извити и пищни.