Известната американска блогърка Линдзи Коен реши да направи интересен социален експеримент в личната си инстаграм страница. Красивата русокоса жена решила да провери какво намират хората за хубаво и коя жена според тях е красива.

Та тя помолила последователите й да „пипнат” снимките й с Photoshop, за да я направят да изглежда по-здрава и красива.

За целта Линдзи качила няколко свои снимки по бански от свои екскурзии и чакала резултата.

Жената, която и без друго е слабичка и красива, останала втрещена от промяната.

„Бях шокирана. Всички масово ме бяха направили да изглеждам по-слаба, много по-слаба. Явно това е масовата представа за красота”, казва Линзди.

„Не само това – толкова ме бяха коригирали, че дори бяха изтрили родилния ми белег от рамото ми. Други пък бяха уголемили гърдите ми. Това ли е представата за здраве и красота? Притеснително е”, казва още жената.

По думите й тя носи размер дрехи 10 и се чувства страхотно, но от „коригираните” й снимки излиза, че са й махнали поне 10-15 килограма, което е много драстично.

„Притеснително е, че това хората намират за красиво – кльощави жени без нито един белег по тялото им. Но това е обяснимо – просто ежедневно и от всякъде ни заливат с тези клишета. Всички списания и телевизии ни налагат моделите за красота. Затова, ако една жена е по-пухкава или не се вписва в общоприетите критерии страда, а не трябва да е така”, казва Линдзи.

Тя още призовава жените да не изпадат в депресия, за това, че не са „перфектни”, както и да не вярват на всяка снимка на красавица, която видят.

„Случилото се със снимките ми е доказателство, че почти всяка снимка, която се качва в интернет пространството – сайтове, фейсбук, инстаграм и какво ли още не, е предварително много обработена. Вие сте красиви без значение как изглеждате и никога не се съобразявайте с тъпите клишета, които ни се налагат за красота”, призовава Линдзи. / jenata.blitz.bg