Ограничението е заради неравности на платното. От днес шофьорите трябва да се движат с до 90 км/ч по магистрала “Тракия” в участъка Чирпан-Стара Загора, съобщиха от пътната агенция. Ограничението е въведено заради неравности по пътя - в дясното платно например има дълбоки коловози. От ведомството, чийто шеф е Светослав Глосов, допълват, че на “Тракия” заради ремонт на съоръженията при 17-и и 18-и километър в посока Бургас движението е двупосочно в платното за София.

На 24 септември ще има две ленти за София и една за Бургас. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел “Траянови врата”, където също има ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна. И там настилката е неравна, допълнително се извършва и ремонт. Ремонти има и на моста над река Елшишка при 89-и км на “Тракия”. Движението е двупосочно в платното за Пловдив.

Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути. Две ленти за движение към София ще има на “Хемус” в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област. В момента се оправят 4 моста - при 19-и км, на 33-и, при 36-и и при 51-и. На съоръжението в района на с. Яна се подменят фуги, в този район движението ще е двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-и километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на 24 септември ще има две ленти за София и една за Варна.

През Владая към София от 10 до 20 ч ще има две ленти, алтернативен маршрут е магистрала “Люлин”. От 14 до 20 ч в понеделник се ограничава движението на камионите над 12 тона по всички автомагистрали и по пътищата Русе-Велико Търново, Калотина-София, Варна-Бургас и други. Изключение има, ако камионите превозват бързо развалящи се стоки, живи животни или опасни товари.