Последният близък човек на Стефан Данаилов си отиде днес от този свят. Сестра му Росица Данаилова почина на 83-годишна възраст. Тя е родена на 26 ноември 1933 година.

Росица и Ламбо поддържаха изключително близки отношения през години. Миналата година актьорът дори я заведе на кратка почивка на морето. През последните години от живота си 83-годишната актриса не била никак добре със здравето и трудно обгрижвала както себе си, така и дома си.

За тежкото здравословно състояние на Росица Данаилова се заговори през 2016 година, когато премина през серия от тежки операции. Високото кръвно й причинило инсулт, от който я лекували дълго време във ВМА. После се наложило да й извадят единия бъбрек, а по-късно - и далака.

В едно от последните си интервюта Росица разказва, че е благодарна за много неща на известния си брат. Най-вече за това,че той й купувал лекарствата. "Аз всяка вечер се моля за моето братче. Той ме научи да живея днес и сега, забранявал ми е да го питам какво ще правим утре. Освен че ми купува лекарствата, Стефан ми върна очите, подари ми и зъби за 2000 лева, на които много се радвам. Ето, всяка сутрин ги слагам, да не плаша внучката (смее се). Не мога да изглеждам как да е. Ходя все още на фризьор, гледам да се поддържам, слагам и по малко грим", разказавше тогава Росица.

Росица Данаилова беше последният близък човек на големия актьор Стефан Данаилов. Ламбо има и син - Владимир, с когото обаче не поддържа близки отношения.