Най-мащабната среща на бизнеса в България - Есенният технически панаир в Пловдив стартира със своето 74-то издание с  впечатляващи експонати и новости в сферата на технологиите и дизайна, индустрията, строителството, химията, водния сектор и др.  За изложителите, гостите, събитията и очакванията от форума, който ще продължи до 29 септември – чуйте доц. д-р. Иван Соколов – гл.директор на Международен панаир Пловдив.

Под знака на благотворителността е инициативата  на дамски клуб „Евридика“ – Пловдив, част от международното Лайънс движение.  Тя е насочена към децата, страдащи от диабет и необходимостта им да получат най-адекватното лечение –  повече по темата чуйте от Мая Атанасова от клуб „Евридика“.

 С представяне на книгата „Романът на моя живот“ и филм, посветени на 75-годишнината на проф. Стефан Данаилов в  Пловдивската  драма ще бъде спусната завесата на 22-то издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. За сцената, житейските уроци, приятелите, публиката, личните открития – събеседник е любимецът на поколения българи, актьорът с над 150 роли, преподавател, политик и артистичен директор на фестивала – проф. Стефан Данаилов.

Ще ви поканим и на  спектакъла на  Държавна опера – Русе „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев.  Тя ще се играе на сцената на Дом на културатата "Борис Христов" . Чуйте диригента Димитър Косев за солистите, работата с музикантите и внушениято, които композиторът оставя като завещание.