"Хората в Карнобат са поставени в ситуация, в която да оцеляват. И проблемът трябва да се реши - или фабриката да се върне на собственика, или да се се конфискува в полза на държавата. Тя няма как да изчезне. Хората трябва да са способни", това каза в ефира на Би Ти ви заместник-председателят на "Воля" Веселин Марешки по поповд протестите на работниците на Миню Стайков. Той уточни, е въпрос на време да се реши съдбата на "Винпром Карнобат".

Марешки поясни, че познава Миню Стайков, а с  Ветко Арабаджиев се знае бегло. 

"Доган се проявява като олигарх. И азисках да купя ТЕЦ-Варна. Ного взе той. Няма интерес към теца. Говоря принципно. Това е олигархията - сливането на политика и бизнес. В случая няма търг, за да се яви всеки желаещ. И да бъде избран най-добрият", каза Марешки.

"И царят идва с добри намерения. И ГЕРБ дойде с добри намерения. Но след това се сблъскват със стената на бюрокрацията и корупцията. Година и половина мина от мандата на правителството и му е трудно да направи това, което наистина иска", поясни Марешки. 

Веселин Марешки не искал да бъде в управнелието на страната. "Ние не сме на всяка цена. Имал съм оферти. Аз ще си чакам момента, както нашите партньори в Германия вече са втора политическа сила", обясни Веселин Марешки.