Локомотив Пловдив се намеси в борбата за топ 4 след звучна победа с 1:3 срещу Септември, дошла след пълен обрат. Смърфовете вече са с равни точки с заемащия четвъртата позиция Берое, изоставайки от старозагорци само по голова разлка.

След равностойно начало на мача домакините издебнаха своя момент да открият резултата. В 18-ата минута Ишмаел Байду бе намерен на позиция сам срещу вратаря от Борис Галчев и успя да преодолее Мартин Луков.

В 31-ата минута обаче гостите изравниха. Парвиз Умарбаев центрира отлично към Анте Аралица от пряк свободен удар и хърватинът изравни с прецизен удар с глава.

В началото на втората част Септември бе по-активният тим на терена, но „смърфовете“ се възползваха от първата си ситуация след почивката. Димитър Илиев се пребори за една топка пред наказателното поле и отправи удар. Шутът не бе силен, но Галев не успя да се справи добре и изби кълбото право към нахлуващия Карагарен, който без да се бави я прати в мрежата. Асен Георгиев оформи крайното 3:1 10 минути преди края на срещата.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.