Немислимото се случи в този сезон на "ВИП Брадър"! Докато е в мисия, Ванко 1 облече най-образния му цвят - жълтия.

Рапарът е един от най-известните фенове на пловдивския Локомотив и като всеки черно-бял запалянко ненавижда цветовете на градския съперник Ботев. Освен всичко, неговият син Петър е футболист на "смърфовете". 

В Къщата обаче Ванко се видя принуден да преглътне унижението и да нахлузи жълто-черна премяна, докато трае мисията, в която съквартирантите са разделени на отборите "Ръбъл" и "Флинстоун". Очакванията бяха, че рап изпълнителят ще напарви страшен панаир и ще избухне срещу Биг Брадър, но това така и не се случи и той примирено се накипри в жълто.

Все пак Ванко показа буйния си нрав и се озъби на Големия брат. Той отказа да участва в задачата "Каменна художествена гимнастика". Двете семейства - Флинтстоун и Ръбъл трябваше да се състезават със свой отбор "грации". За Ръбъл бяха посочени Яна, Рози, Наско и Веселин. За Флинтстоун - Диона, Божана, Кулагин и Ванко 1.

Когато чу с каква задача е натоварен, Ванко веднага заяви: "А, тая няма да стане! Не искам внуците ми да ме помнят като педер*га!". Биг брадър отне всички права на рапъра и го нарече "Никой". Той няма право да гласува и да номинира.

"Ако още веднъж ми кажеш "Никой", ще се обърна и аз така към теб, Биг брадър. Аз съм Иван Главчев. Но ако се обърнеш пак така към мен, няма да изпълнявам нищо, което ми кажеш", сопна се рапърът.