Политическият психолод проф. Антоанета Христова и шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов разкрива задкусилието на скандалите около избора на новите министри на МВР Младен Маринов, на регионалното развитие Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков.

Кой каква роля изигра в сложната плетка около номинациите, оттеглянето им и издигането на други кандидате?

"Никой не разбра къде е проблемът между президента и премиера с подписването на указа. Неясно защо президентът тупка топката и по-твърдото ядро, което го подкрепя не разбраха какво се случва", каза проф. Христова за напрежението около първоначалния отказ на Румен Радев да подпише на указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар, за да може той да бъде избран за вътрешен министър.

"Човекът, който е сложен за транспортен министър е толкова близък до г-жа Бъчварова колкото и аз. Заглавието е манипулативно. Заглавието беше "От фирмата на Кулата до министър". Манолов е печелил търгове, но да печелиш търг на борсата е нещо нормално. Това е манипулацията, това не е обществена поръчка. Нямам никаква представа, назад във времето медиите от кръга "Капитал" са следили неговата дейност. Нямам обяснение какво беше това чудо", коментира Георги Харизанов скандала с фалшивата новина, разпространена от кръга "Капитал" по адрес на Александър Манолов и последвалото му оттегляне.