Покрив на площ от 400 кв.м. на жилищна сграда в центъра на Плевен горя днес по обяд. Четириетажният блок се намира на улица "Гренадирска", евакуирани са 12 души, няма пострадали. Това съобщи за БТА комисар Станислав Атанасов - директор на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /РДПБЗН/.

Сигналът за произшествието е постъпил в 11.53 ч. Комисар Атанасов уточни, че е изгоряла около 400 кв.м. покривна конструкция, няма данни за засегнати апартаменти. Огънят е овладян за около 45 минути от четири екипа огнеборци с две автостълби.

Тепърва ще се установява причината за пожара - има информация, че са извършвани дейности по рязане на антени и може това да е причинило запалването. Покривът е бил дървен, изграден над дебел слой хидроизолация. Сред евакуираните са двама трудно подвижни, но те не са пострадали от пожара. Жена е изнесена на ръце и е предадена на Спешна помощ, поясни комисар Атанасов.

Вероятно ще има щети в апартаменти, нанесени при гасенето, каза той. Екипите продължават дежурството в района на пожара. Ще бъде извършена проверка на всички апартаменти. Полицията навреме е отцепила района и е спряла е движението до приключване на действията до окончателното погасяване на пожара, каза комисар Атанасов.