Пловдивчанинът Иван Бижев, който излежава присъда в пловдивския затвор за опит за убийство, е завел дело заради отнет часовник, научи TrafficNews.bg. Шуреят на Антон Генадиев е подал жалба срещу началника на затвора заради отнет смарт часовник “Garmin Fenix HR 3 при обиск в килията му.

Делото е било гледано в Административния съд, като според жалбоподателя устройството му е било отнето неправилно, а след това получил и наказание заради притежаването му. Видно от доказателствата пред магистратите обаче, устройството позволявало на Бижев да върже устройството с мобилен телефон, като комуникира с него.  По този начин затворникът се опитал да заобиколи вътрешните правила в наказателната институция.

Заради проявата си той е бил наказан с лишаване от право на хранителни пакети за следващите 2 месеца.  Съдът е отхвърлил жалбата на Бижев и постановил, че решението на началника на затвора е правилно. Така освен че той остава без часовник, Бижев ще трябва да се храни само със затворническа храна в следващите два месеца.

Припомняме, че Иван Бижев бе осъден на 15 години затвор от Окръжния съд за опит за убийство на Денислав Хаджиев. Кървавото меле стана пред "Планета Пайнер" през 2012 година, когато Бижев и хората му се млатиха с компания на сина на смолянския кмет Марио Мелемов. Освен 15 лета зад решетките, осъденият бе наказан и със 70 хиляди лева обезщетение на Денислав. Другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та - Красимир Монов и Тодор Донев, се разминаха с глоби от по 2000 лв. Те бяха наказани за леката телесна повреда, която са нанесли на Марио Мелемов. 

След това обаче Апелативният съд отмени присъдата на шурея на Антон Генадиев, но ВКС все пак го изпрати зад решетките за половината от първоначалните 15 години.