В 21 век като функционалност влиза училище "Любен Каравелов" в Пловдив, което е една от образователните институции в списъка с обекти, които ще се ремонтират със средствата ОП "Региони с растеж". 

Общото финансиране надхвърля 18 милиона лева. Освен училището предстои да се построи нова детска градина, предстоят и сериозни ремонти в ДГ "Снежанка" и "Перуника", както и в детската ясла "Детски смях".

Предизвикателството пред училището е, а и пред другите обекти е, че ремонтите ще текат докато децата учат.

Как се справят с него обясни директорът а училище "Любен Каравелов" Славка Щерева. По думите й, учебният процес няма да пострада по никакъв начин, учениците са "приютени" в една от двете сгради на училището, а във втора смяна са преместени само големите - 10, 11 и 12 клас

Строителните работи са разместени във времето от първоначалния си план, каза още директорът. Ще се работи така, че основната тежест на ремонтите да е след края на учебната година. Надеждата е цялостната реконструкция да е приключила до началото на следващата.

Тогава училището трябва да има изграден нов физкултурен салон с възможност да се ползва като актова зала, плувен басейн, да е подменена дограмата и електрическата инсталация, да е подменен покривът, да няма и следа от старото дюшеме и каратаван.