Жител на ромския квартал „Изток” в Кюстендил се размина с пробация, след като потроши ръката на свой роднина. За такова деяние, квалифицирано като средна телесна повреда, законодателят предвижда до 5 години решетки. Димитър Маринов обаче се призна за виновен в това, че на 8 април миналата година в Кюстендил в кв.“Изток” нанесъл с дървена тояга удар по лявата ръка на братовчед си Стоян Маринов и му причинил средна телесна повреда – фрактура на лакетната кост на лява предмишница, довела до трайно затрудняване на движенията на ляв горен крайник.

Братовчедите са от рода на бай Марин, който стана главно действащо лице в първото издание на тв риалитито “Шатра”, като в дома им гостуваха звездите Андрей Слабаков, Любо Киров и Деляна Маринова-Джуджи. Покрай предаването майстор каруцарят Марин стана риалити звезда. Той оправя амуниции, ремонтира каруци и е добре познат в махалата, съобщава Струма БГ.

Двамата се спречкали за млада жена, която след месеци съжителство с Димитър избрала по-големия му братовчед  Стоян. Мъжът му скочил, твърдейки, че той я принудил да се настани в жилището му. Магистратите от Кюстендил обясниха, че се касае за престъпление по чл. 129 от НК, поради което обвиняемият ще изтърпи наказание „пробация”, изразяваща се в пробационните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8  месеца, с периодичност два пъти седмично и 2 задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8  месеца.

С престъплението не са причинени имуществени вреди. Веществени доказателства по делото не са иззети. Сторените по делото разноски в размер на 120 лева ще трябва да плати Димитър Маринов. Той трябва да ги внесе в бюджета на РУП на МВР – Кюстендил. Съдебното определение е окончателно и не подлежи на обжалване