Учителка поведе група деца през жп прелез при спуснати бариери и идващ влак във Велинград, показа Би Ти Ви в предаването си "Тази сутрин". Това се случва вчера, 20 септември, около 17,30 ч, разказа Филип Каролев, който е заснел клип с преминаването на децата.

При спусната бариера и с две червени светлини на семафора - които означават, че минаването е забранено, група деца с две учителки започват да пресичат жип линията. Първата учителка минава с няколко от децата, но след това другите с втората учителка се спират, тъй като влакът вече се вижда. След като влакът преминава, пресичат и останалите деца.

Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час, обясни Филип Каролев, който е заснел цялата случка. "Не се намесих да им кажа, че е неправилно, защото снимах и исках да направя цял филм, за да имам доказателствена стойност", каза той. Каролев е сътрудник на форума за градски транспорт в Бургас и непрекъснато снима навсякъде, където е в страната. Част от наблюденията му са, че автомобили масово се движат в автобусните ленти.