Свидетели и две вещи лица ще бъдат разпитани по делото срещу украинеца Станислав Пислар. Процесът ще се гледа по съкратената процедура, тъй като чужденецът признава вина. Пислар стана печално известен, след като на 28 май тази година на магистралата край Пловдив уби бременната Северина Коралска и мъжът й Ивайло Минчев.

32-годишната красавица и бащата на нероденото й дете-на 34 години пътували от родния си Бургас към София за преглед. Северина била бременна в седмия месец, Пислар връхлетял с ТИР-а си върху колата и ги убил на място. Поредната трагедия на пътя потресе страната. Пробите показаха следи от тетрахидроканабинол, което е активното вещество на марихуаната в кръвта на украинеца.

Предполага се, че заради това шофьорът на тежковоза не е намалил скоростта, въпреки, че е имало табели за участък в ремонт. Заради високата скорост предната част на камиона се ударил в мантинела, разрушил я и ремаркето препречило пътното платно, а предната част навлязла в лявата лента за движение, ударила с все сила аудито, в което били жертвите. Днес в пловдивския съд се проведе разпоредителното заседание по делото, близките на загиналите бяха конституирани като частни обвинители. Родителите на Северина и Ивайло отказаха да искат кръвнина от убиеца на децата си. На следващото заседание ще бъдат призовани вещите лица, извършили химическата експертиза на Пислар.

Тя е доказала, че в организма на украинеца има остатъци от марихуана. На 1 ноември вещите лица ще бъдат запитани какво означава фармакологично неактивно вещество и дали съдържанието на тетрахидроканабинол в тялото на Пислар се е оказало фатално за тежкия пътен инцидент. 
Тираджията признава изцяло вината си, съобщи пред журналисти неговата защитничка - адвокат Нели Маркова. Според нея обаче въпросът, който ще бъде поставен на призованите експерти, е ключов както за делото, така и за формулировката на обвинението. Иначе виновният за смъртта на Северина, Ивайло и нероденото им дете е заплашен от затвор от 5 до 20 години. Присъдата му обаче  няма да може да бъде намалена с една трета, както обичайно позволява законът, тъй като съкратената процедура, по която ще се гледа делото, предвижда разпити на свидетели и вещи лица, изрично поискани от защитата.