Инцидентът станал на 19-ти септември около 2,25 часа в с. Долни Цибър, общ. Вълчедръм. На ул."Първа " с посока на движение към път II-11 неправоспособният водач Я.Е. на 27 г. от с. Ковачица управлява лек автомобил "Рено Лагуна" с изтекли времени регистрациони табели.

При движение с несъобразена скорост с пътните условия при излизане от ляв завой губи контрол над управлението на МПС-то, излиза вляво и реализира ПТП с паркираните извън пътното платно 2 леки автомобила "Опел Зафира", собственост на 40-годишен жител на с. Долни Цибър и лек автомобил "Форд Галакси", собственост на 37-годишен софийски жител.

При реализираното ПТП са причинени материални щети по автомобилите и по оградата на частен дом, както и телесна повреда на водача Я.Е. Той е настанен в ОАИЛ на МБАЛ гр. Лом, без опасност за живота. Не е изпробван за употреба на лкохол с техническо средство поради физическото му състояние. Издаден му е талон за медицинско изследване, като е отказал да даде доброволно кръв за изследване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Лом. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Степента на телесната повреда на пострадалия и причината за ПТП-то са в процес на изясняване от РУ Лом.