Бизнесмен от Азербайджан е бил убит в Истанбул, нападателят е задържан, съобщава "Хюриет дейли нюз".Също както и жертвата - бизнесмена Етимат Исмаилов, убиецът е азербайджанец. Той е бил задържан няколко часа след престъплението. Установено е, че престъпникът е бивш полицейски началник в Азербайджан.Исмаилов се е срещнал с убиеца - полк. Гозал Дамиров в офиса си в истанбулския квартал Бакъркьой снощи.

Според източници от полицията срещата завършила със сбиване заради дълг на единия от мъжете. Дамиров е застрелял Исмаилов с един куршум в главата и един в сърцето, предава БТА.

Бизнесменът е издъхнал в болница, където бил откаран след стрелбата, а нападателят избягал.Скоро след това обаче, в ранните часове на днешния ден, истанбулската полиция заловила Дамиров и конфискувала предполагаемото оръжие на убийството.Бизнесменът е син на Иляс Исмаилов, бивш главен прокурор на Азербайджан, а после и правосъден министър преди разпадането на Съветския съюз.О.р. полк. Дамиров е бил окръжен шеф на полицията в Азербайджан в началото на 90-те години на 20 в., след което станал директор на завод за хладилници в Баку. /