Дебат в парламента между депутати от ГЕРБ и БСП започна с изненадващо съгласие между двете партии. Водещата на Би Ти Ви Мария Цънцарова определи дебата като пореден рунд от битката между управляващи и опозиция и беше скоротечно прекъсната от социалиста Таско Ерменков.

"Нека да не говорим за рундове, не сме на боксовия ринг. Най-малкото се опитваме да водим политически дебати", контрира я червеният депутат.

"Тук съм съгласен с колегата", добави Маноил Манев от ГЕРБ и по този начин днешният парламентарен ден започна с изненадващо съгласие между опозиция и управляващи.

"Хайде поне днес ние с вас да не лъжем хората", призова Манев по време на споровете за първоначалния отказ на президента Румен Радев да подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Първоначалното съгласие между двамата народни представители бързо прерасна в спор за рокадите на кабинета. "Новият господин, който ще се кандидатира за министър на транспорта, от 2012 година е отговорен за електронното правителство на България. Виждате докъде стигнахме с електронното правителство, въпреки че бяха вложени стотици милиони евро. Очаквам пак стотици милиони да бъдат прахосани и в областта на транспорта", отсече Ерменков.