Надявам се това да е началото на края на започналата криза. Предполагам, че в началото на следващата година ще освободя позицията. Това заяви проф. Пламен Нинов, временен директор на НИМХ, пред БНТ.

Новината, че НИМХ ще работи нормално, бе приета много добре, защото това положение тежеше. Ние сме институция, която обслужва три министерства. Промяна на бюджета за тази година няма да има. Смятам, че с продължаващата подкрепа на МОН ние ще успеем да завършим успешно годината.

Проблемът с финансирането на НИМХ е стар, но излезе на повърхността едва тази година. Прави се поправка на бюджета и за това нищо не мога да кажа. Съгласно подписаното споразумение, аз смятам, че НИМХ ще остане структура към МОН. На 25 септември ще има важно събрание, където част от тези въпроси ще бъдат решени. Имаше едно известно забавяне по отношение на новата структура към МОН. С това споразумение се отговори този въпрос. Когато се внесе в Министерски съвет ще имаме яснота. Ние, като кадри, сме малко, а нашата работа е много важна.