Депутатите ще гласуват трите проекторешения за персонални промени в Министерски съвет, внесени от премиера Бойко Борисов. С гласуването парламентът ще освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и ще избере Петя Аврамова на негово място.

От поста министър на транспорта ще бъде освободен Ивайло Московски, а на негово място ще бъде избран Росен Желязков. Първоначалното предложение на премиера за поста беше Александър Манолев, който обаче оттегли кандидатурата си. Депутатите ще гласуват и освобождаването на Валентин Радев като министър на вътрешните работи и избирането на Младен Маринов на поста. 

Министрите Нанков, Радев и Московски подадоха оставки по настояване на премиера заради тежката автобусна катастрофа край Своге. Министерските оставки трябваше да влязат в пленарна зала миналата седмица. Президентът Румен Радев обаче не подписа указа, с който да освободи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. След подписването на документа и трите оставки ще се гласуват. Забавянето на указа породи напрежение между държавния глава и управляващите.

Румен Радев не го подписа с мотив, че не е спазена съгласувателната процедура. От ГЕРБ обявиха, че президентът е забавил указа, за да търси поредна конфронтация с изпълнителната власт.

Очаква се оставките на министрите и кандидатите за техни заместници да бъдат подкрепени от ГЕРБ, Атака, ВМРО и „Воля“. От НФСБ да гласуват „против“ оставките и „за“ кандидатите. БСП и ДПС ще гласуват „за“ оставките и „против“ предложените заместници на министрите.