Същинска драма като от турски сериал се разигра в кабинета, след разкритието, че зетят на Румяна Бъчварова стои зад атаките срещу предложения за транспортен министър Александър Манолев, заради които той се оттегли. Скандалът стана сериозен след като на неговото място бе издигнат Росен Желязков, за кого се оказа, че е публична тайна, че живее с именно с Бъчварова.

За кадруването и задкулисните игри на шефката на кабинета на премиера Борисов днес скочи остро лидерът на "Атака" и коалиционен партньор в правителството Волен Сидеров (). Темата коментираха за ПИК и от опозицията, след като се оказа, че никой друг от "Обединени патриоти" не се наема да се забъркав скандала и да застане зад Сидеров. 

„Не искам да влизам в разправиите на Сидеров и другите. Това не е моето ниво. Да се оправят. Те и без това си отиват. Не бих желал да бъда арбитър. Аз съм професор по икономика. 

Тези отношения не са и толкова лични. Да се оправят. Те са в агония и това е очевидно. Не мога да кажа нищо за Румяна Бъчварова, защото не познавам нещата отвътре – кой на кого е сват и брат. Виждам обаче, че и предложенията им за нови министри са скандални. Те да си решават тези проблеми. Това не е проблем на БСП. Това, което става, е трагедия“, заяви пред ПИК проф. Румен Гечев, депутат от БСП и вицепремиер в кабинета „Виденов“.